Download Template for Joomla Full premium theme.

Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Online bookmaker bet365

 

BAS zala

XIII Национална школа за докторанти и млади изследователи в социалните науки

"Пътища към устойчивото развитие:

подходи и приноси на социалните науки"

25 - 27 май 2022 г., София

ТЕМА:

Темата на тазгодишното XIII издание на Националната школа за докторанти и млади изследователи в социалните науки е вдъхновена от Целите за устойчиво развитие, заложени в глобалната Програма за устойчиво развитие до 2030 г. на Организацията на обединените нации, и обявяването на 2022 година от ООН за Международна година на фундаменталните науки за устойчиво развитие.

17-те Цели обхващат трите измерения на устойчивото развитие: икономическото, социалното и екологичното, а в областта на социалните науки попадат цели като Цел 3: Добро здраве и благополучие, Цел 4: Качествено образование, Цел 5: Равенство между половете, Цел 8: Достоен труд и икономически растеж, Цел 10: Намаляване на неравенствата, Цел 17: Партньорства за постигане на целите. С присъединяването ни към тези глобални усилия целим да покажем значимия принос на младите български изследователи в областта на социалните науки за постигане Целите за устойчиво развитие и за насърчаване благополучието и реализирането на индивидуалния потенциал на човека и прогреса и благоденствието на обществата.

ВРЕМЕ:

Школата ще се проведе на 25, 26 и 27 май 2022 г.

ФОРМАТ:

Школата ще се проведе в хибридна форма в гр. София и онлайн.
Програмата ѝ ще включва лекции и тематични секции с представяне на научни съобщения.

ЛЕКТОРИ:

В лекцията си проф. д-р Катя Стойчева ще разгледа връзките между писане и творчество, анализирайки писането като индивидуална компетентност и професионална дейност и литературата като творческа дейност.
Доц. д-р Диана Бакалова ще представи резултати от проведено научно изследване на актуалните емиграционни нагласи на младите хора в България с фокус върху техните психологични детерминанти.
В лекцията си доц. д-р Анна Александрова-Караманова ще представи основни аспекти на международната научна публикационна активност в контекста на интеграцията в глобалната научна общност.

ВАЖНИ ДАТИ: 

  • Подаване на заявки за участие в Школата и резюме: до 18 март 2022 г.
  • Получаване на потвърждение за приемане на резюмето и програма на Школата: до 15 април 2022 г.
  • Заплащане на такса правоучастие: до 10 май 2022 г.
  • Изпращане на пълния текст на докладите: до 15 юли 2022 г.
Изпращайте докладите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. след приключването на школата.
Всички доклади ще бъдат рецензирани и получилите положителна рецензия ще бъдат публикувани в Том 3 на Сборник доклади на Национална школа за докторанти и млади изследователи в социалните науки - ISSN: 2683-0868 (Online), ID № 3900 в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране.
 Заявка за участие и запитване по всички въпроси
 можете да изпратите на:

Е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Свалете оттук:

Покана

Заявка за участие

Изисквания за подготвяне на резюме

Пленарни лекции

Изисквания за подготвяне на доклад

Директор на школата: доц. д-р Анна Александрова-Караманова